Pražská čokoláda


Pražská čokoláda

Společnost Pražská čokoláda zaštiťuje historickou značku Nachfolger® , kterou založil Jan Schmidt roku 1888 v Teplicích (necelé 3 roky před založením známé čokoládovny ORION) a je tak jednou z nejstarších cukrovinkářských firem. Firma Jan Schmidt se specializovala na výrobu luxusních cukrovinek a proslavila se ovocnými bonbony roks-drops.

Začátkem 20. století byla prodána novému majiteli Rudolfu Holzbauerovi, který pokračoval ve výrobě pod novou značkou Jan Schmidt, Nachfolger (nástupce). Od roku 1911 je v Rakousku firma vedená jako továrna na kandity a čokoládu, se 100 zaměstnanci. Světová hospodářská krize a posléze příchod Němců roku 1938 přerušil výrobu, a tak i známá „chuť“ zanikla.

Společnost Pražská čokoláda se roku 2005 ujala následovnictví a po sedmašedesáti letech obnovuje tradici pod příznačnou značkou Nachfolger. Čokoláda Nachfolger se vyrábí z těch nejlepších surovin a je vylepšená Belgickou recepturou.

Základními pilíři naší společnosti je 1. Zákazník, 2. Kvalita, 3. Chuť a 4. Design. Dle těchto pilířů děláme vše, aby design produktu odpovídal i chuti a kvalitě, to znamená, že největší radost čeká zákazníka ve chvíli, kdy má možnost náš produkt ochutnat.

Podpora mladých umělců

Mezinárodní hudební festival Praha, klasika.. zastřešuje hudební interpretační kurzy, které podporují mladé talenty. Tuto činnost můžete i Vy podpořit svým příspěvkem 3682520399/0800.

International Music Festival Prague, classics.. (www.prague-classics.cz) covers music interpretation courses, that support young talents. These activities you can encourage with your contribution: 3682520399/0800.