17/8 Zdeněk Licek


Zdeněk Licek 

Po studiích od roku 1993 učí hudební výchovu na Gymnáziu Jiřího Ortena v Kutné Hoře, stejnou dobu vede Učitelský smíšený pěvecký sbor Tyl Kutná Hora. Kromě výuky se podílel na tvorbě dvou studentských muzikálů a nyní dopsal hudbu k novému muzikálu „Pro koho je brána úzká“. Jako hráč na violu a sólový zpěvák externě spolupracuje s hudebním sdružením pro interpretaci staré hudby Cuthna Antiqua a jako sólový zpěvák s Městskou hudbou Františka Kmocha v Kolíně na tamních koncertech a také v Kutné Hoře, Poděbradech a v Praze. Kromě zpěvu hraje na kytaru, klavír, housle, violu, klarinet a saxofon. Mimo Pedagogické fakulty Univerzity v Hradci Králové a bohaté pěvecké i dirigentské praxe v profesionálním chlapeckém sboru Boni Pueri absolvoval soukromé hodiny operního zpěvu ve Vídni. V letech 1999 a 2014 obdržel Cenu města Kutné Hory za přínos v oblasti kultury. Zdeněk Licek je sbormistrem USPS od roku 1993.

Podpora mladých umělců

Mezinárodní hudební festival Praha, klasika.. zastřešuje hudební interpretační kurzy, které podporují mladé talenty. Tuto činnost můžete i Vy podpořit svým příspěvkem 3682520399/0800.

International Music Festival Prague, classics.. (www.prague-classics.cz) covers music interpretation courses, that support young talents. These activities you can encourage with your contribution: 3682520399/0800.